HELP, SHIT….WAAR IS DE UITGANG!?

Mijn ontmoeting met Roland, nu iets langer dan een jaar geleden staat nog duidelijk op mijn netvlies en ik vergeet het dan ook nooit meer. Ik zag Roland voor het eerst op het werk, en daar kwam hij binnen hoor een lange kale vent met een brede lach op zijn gezicht die met zijn bruine leren aktetas prominent kwam binnenstappen en direct zijn hand uitstak, Hallo, ik ben Roland en jij bent vast Marijke Hendriks. Wij gingen mijn kantoor binnen, een postzegel van 3m2, wat later een groot gezamenlijk kantoor werd met een inmiddels zeer dierbare collega (met dank aan..).

Tijdens mijn 2e afspraak ging de bruine aktetas van Roland open en daar kwam een mapje uit met op een A4-tje wat gekrabbel (in een onleesbaar handschrift) waarbij het kernkwadrant van Daniel Ofman tevoorschijn kwam. En in duidelijk taal – we draaien immers niet om hete brei heen – hoe zorg jij meer voor je BV-IK? , maar ook de WIDA (wat heb ik daar aan) vloog mij figuurlijk om de oren. En dan ben ik de vijf, A4-tjes vergeten met de kunst van het stellen van de goede “waarom” vragen. (Erg) confronterend om te horen dat Roland direct dingen tegen je zegt, die je helemaal niet wilt horen maar zo SPOT ON zijn! Alsof hij in je ziel kan kijken. SHIT! HELP! WAAR IS DE UITGANG?

Maar dat niet alleen hij stelt ook realistische doelen waarbij je ook handvaten/tools krijgt aangereikt waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt, It’s up to you – dat kan overigens niet elke coach zeggen, maar afijn. – Roland is dus niet de ‘standaard coach’ en wijkt van de gebaande paden af op dat wat jij ECHT nodig hebt en heeft hierdoor zijn eigen unieke stijl.

Zo was ik binnen de kortste keren aan het hardlopen met een hardloopt specialist (pose running) om niet veel later onder begeleiding van een sportpsycholoog in de gym te staan.

Roland laat je niet alleen nadenken, voelen maar ook inzien om je zelf te ontdekken waarbij hij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar staat. Ook na het einde van de begeleiding ontvang ik nog met regelmaat een appje of berichtje heej hoe gaat het met je? Waarbij ik hem in de loop van de tijd niet alleen als coach maar vooral ook als mens ontzettend veel waardering en respect voor heb.

Ik gun iedereen in zijn of haar (werk) omgeving een Roland!

Marijke Hendriks

Teammanager Evean