Roland van Roermund

Roland van Roermund zet meer dan zijn bijna 2 decennialange ervaring als facilitator, coach en procesbegeleider in om cliënten hun eigen kracht te laten ontdekken. Ook de kennis die hij als professioneel basketballer heeft opgedaan, zijn nuchtere houding en gezonde boerenverstand spelen een rol in de manier waarop hij een cliënt begeleidt. Omdat iedereen uniek is en iedereen met andere vragen rondloopt, is ook elke sessie uniek en op die ene persoon of dat ene team toegesneden.

Hij staat naast je, en loopt met je mee…Cliënten beschrijven hem als inspirerend, toegankelijk, maar ook een beetje onorthodox. Roland zal alles inzetten om jou bij jouw beste zelf en mooiste toekomst te laten uitkomen. Je zult dus geregeld uit je comfortzone moeten stappen, maar zijn eerlijkheid betekent ook dat jij altijd precies weet wat je aan hem hebt. Hij staat naast je en loopt met je mee, zolang jij dat nodig hebt.

Vier jaar reisde Roland de wereld over als topsporter. Daarna vervulde hij diverse management- en directiefuncties op het gebied van sales, marketing en communicatie. Ook was hij commercieel directeur van een groot advies- en trainingsbureau. In 1999 richtte hij Smart!Management BV op en specialiseerde zich in coaching, executive sparring en business optimalization.

En al die kennis en ervaring is nu beschikbaar voor jou, individueel, als groep, indoor, outdoor en in binnen- en buitenland

Preferred partners

Agnita Bok

De afgelopen 15 jaar ben ik tijdens mijn zoektocht naar wie ik in wezen ben en wat ik het liefste doe, met veel mooie en inspirerende mensen in contact gekomen. Allemaal hebben ze mij, elk op hun eigen wijze, hun kennis overgedragen. Zo deed ik opleidingen en workshops op het gebied van (geweldloze) communicatie, coaching, systemisch werk, kinesiologie, mediation, medische- en psychosociale basiskennis en neurotherapieën (Brainspotting™ en PMA™).

Al deze kennis, ervaring en ontwikkelde vaardigheden maken mij tot wie ik nu ben. Een veelzijdige begeleider van mensen die zichzelf willen verbeteren. En daarmee bedoel ik letterlijk verbeteren zoals beter presteren in werk of sport, maar ook fysiek of mentaal beter worden (helen).

Wat ik voornamelijk inzet is een mix van coaching en de neurotherapieën, omdat ik ervan overtuigd ben geraakt dat dit het efficiëntst en effectiefst is bij het oplossen van problemen en blokkades. En om daarmee verbetering tot stand te brengen.

Roel Klaassen

Van jongs af aan heb ik wat met het lichaam gehad. Aanvankelijk vooral via sport. Ik hield me voornamelijk bezig met basketbal en honkbal. Als speler heb ik uiteindelijk het Nederlands honkbalteam gehaald als pitcher. Daarna heb ik jaren als instructeur, coach en teammanager van Jong-Oranje bij de KNBSB met jonge talenten gewerkt. Tevens heb ik nog geruime tijd als internationaal scout gewerkt voor Maior League organisaties. Het lichaam dient in de sport vooral als prestatiemiddel. Ook als fysiotherapeut hield ik mij bezig met het bewegingsapparaat en met name met het behandelen van aandoeningen van delen van het lichaam als nek, rug, armen en benen. Zowel in de sport als de fysiotherapie benaderde ik het lichaam vooral als een object en soort ding waarmee je prestaties kan leveren en waarvan je delen kan behandelen/repareren.

Later als haptotherapeut ben ik mij op een bredere manier gaan bezighouden met het lichaam en wel als subject. Niet het lichaam dat we hebben maar het lichaam dat we zijn, het belevende lichaam. Het lichaam als drager van je emoties en gevoelens. Het lichaam waarmee je jezelf laat zien in de wereld waarin wij leven en dat je vertelt hoe je je verhoudt tot je leefwereld door waar het pluis voelt zich daar naar toe te open en waar het niet-pluis voelt zich van terug te trekken. Deze gevoelssignalen kunnen in onze rationele en prestatiegerichte wereld nog al eens verschillen van wat ons verstand ons vertelt. Lopen gevoel, verstand en gedrag te ver uit elkaar dan gaat dat in ieder geval ten koste van kwaliteit van leven en kunnen mensen uiteindelijk ook ziek worden of gaan leven met de rem erop en daardoor mede verminderd gaan presteren.

Uiteindelijk ligt mijn interesse vooral bij de totale menselijke ontwikkeling en begeleid ik individuen en organisaties om al datgene wat er in potentie aanwezig is in vrijheid tot ontwikkeling te laten komen zowel privé als in hun professionele leven.

Kay

Het vormen van mijn visie op Mentale en Fysieke Fitheid startte tijdens mijn Bachelor Psychology opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Daar leerde ik veel over de psyche van de mens en in dezelfde periode ontwikkelde ik mijzelf fysiek als CrossFitter. (CrossFit is een sport waarin fitheid centraal staat en combineert atletiek, gewichtheffen en gymnastiek.) Ik besloot om de kennis over de psychologie van de mens verder uit te diepen. Eerst door het volgen van de Master Social Psychology aan de Universiteit van Amsterdam, in deze studie wordt gekeken hoe mensen in reguliere situaties reageren op hun omgeving. Deze kennis was voor mij nog niet voldoende om de visie die ik voor ogen had te realiseren. Ik vervolgde mijn studie met de specifieke Mastertrack Sport & Performance Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van deze studies bestond mijn bagage uit een enorm scala aan theoretische kennis. De volgende stap was om de theoretische kennis ook in de praktijk toe te passen en te combineren met de ervaringskennis van het fysieke element bij de mens. Na het afstuderen opende ik daarom “CrossFit Purmerend´, de plek waar ik het mogelijk maakte om in een uitdagende omgeving theoretische kennis over het optimaliseren van prestaties met betrekking tot de mentale component, direct toe te passen in een fysieke setting. Momenteel zijn wij al 5 jaar bezig om mensen fysiek en mentaal te begeleiden en zichzelf continu te verbazen tot welke prestaties ze in staat zijn.

Mijn visie

Het leveren van prestaties is altijd een samenwerking tussen het fysieke en het mentale. Dit leveren van prestaties kan van alles omvatten, of het nu gaat om een topsporter op weg naar de belangrijkste wedstrijd van zijn of haar leven, het stoppen met roken of het leren omgaan met stress in een grote organisatie. Ieder gedrag dat gepaard gaat met stress en druk zal met de juiste omstandigheden en begeleiding leiden tot een enorme prestatie. Hierbij moet altijd aandacht zijn voor beide aspecten, fysiek en mentaal, van de belevingswereld van een individu.

Door het combineren van de begeleiding voor het verbeteren van het fysieke én het mentale proces tijdens het leveren van een prestatie, levert een individu een betere prestatie dan bij een focus op één van beide. Het is van belang dat iemand in een staat van zelfvertrouwen komt, dat hij of zij self-efficacy ervaart over de eigen fysieke staat. (Self-efficacy is het vertrouwen dat je hebt in je bekwaamheid om met succes zelf invloed op je omgeving uit te oefenen.) Deze verbetering in de fysieke staat stelt iemand in staat om de eigen mentale blokkades beter te overwinnen. Ook kan het uitoefenen van fysieke vaardigheden ertoe leiden dat men op een nieuw niveau de eigen mentale componenten kan evalueren en verbeteren.

Door in de begeleiding de combinatie op te zoeken van fysiek en mentaal, kan iemand hand in hand met het verbeteren van de fysieke staat, ook de mentale vaardigheden te verbeteren. Deze verbetering in mentale vaardigheden leidt uiteindelijk tot het overwinnen van de eigen mentale en fysieke blokkades. Het overwinnen van deze blokkades levert een prestatie waar iemand aan het begin van het proces nooit over durfde te dromen om deze te kunnen leveren.