Door Roland voel ik me weer sterk, zelfverzekerd en blij

Toe ik vorig jaar zomer (2021) plotseling voor 1 dag in de ziektewet belandde en werd verplicht om een stap terug te doen, dacht ik dat het nooit meer goed zou komen met mij. Vrijwel meteen werd er door mijn werkgever gevraagd of ik wilde starten met een coaching traject. Ik stond daar aanvankelijk een beetje sceptisch tegenover. Ik dacht; hoe gaat deze meneer mij helpen om uit een diep dal te klimmen zonder dat hij mij goed kent? Mijn familie en vriendinnen kennen mij het beste; een paar gesprekken met hen is vast voldoende.

Maar toch wilde ik het een kans geven en zodoende maakte ik een afspraak met Roland

Roland en ik spraken af en hij vroeg me alles te vertellen. In ieder geval zoveel mogelijk om een goed beeld te (kunnen) krijgen van de situatie. Over mijn struggles, verdriet, verleden, moeilijkheden op het werk maar ook privé; relaties, vrienden en familie. Ik ben gewoon gaan vertellen, maar het lukt mij niet zo goed om een logisch verhaal eruit te krijgen. Mijn hele harde schijf (zoals Roland dat noemt zat vol). Er was geen enkel logisch verhaal meer van te maken. Maar daar was Roland…..Roland stelt de juiste vragen om te komen tot de kern. Ik kon niet geloven dat hij het hele verhaal, het verdriet en de kern van het probleem in 1 sessie op tafel zou krijgen. .Natuurlijk moest er wel nog verder worden afgepeld, maar ineens besefte ik mij wat er aan de hand was. Het hele verhaal werd een stuk duidelijker. En tegelijktijdig dus heel confronterend  en verdrietig om dit te moeten ondergaan, het onder o0gen komen. Iets waarvan je weet dat het niet goed zit , maar niet goed zelf zelf de vinger op de pols kan leggen…Omdat je nu eenmaal volledig in de knoop zit.

Ik kan niet goed omschrijven wat voor een gevoel er vrij kwam bij mij. Opluchting, dankbaarheid, verlossing en zoveel meer. Ik kreeg het gevoel dat ik gered zou worden; en dat was fantastisch. En zo vervolgde de rest van het traject.. Iedere sessie was slopend want Roland vraagt veel van je! Maar omdat je ergens aan het uitklimmen bent wil je volhouden. Snakkend naar de verlossing, die vrijheid. Het is pittig , vooral mentaal. Het wordt je niet heel gemakkelijk gemaakt, nee je moet aan de bak. Zowel fysiek als mentaal. Je moet weer in “shape” komen zoals Roland dit altijd mooi zegt.

Maar als je echt het gevoel hebt dat je verloren bent, dan wil je gaan. Je wilt vooruit en alle zeilen bijzetten om je doel te behalen. En vooral als je het gevoel krijgt dat iemand zoals Roland je begrijpt. Dan ga je. Door Roland voel ik me weer sterk, zelfverzekerd en blij. Ik ben dankbaar, dat hij op mijn pad is gekomen.

Enne…naast dat het een top coach is, kun je ook gewoon heel veel lachen met ‘m. Het is een fijn mens.

Thanx voor alles!