Wil je mij niet “aannemen om te coachen”….? Huh..?

Ietwat eigenwijs, scherp en zelfverzekerd. Dat leken mij de juiste ingrediënten om het eerste gesprek aan te gaan met Roland. Dit recept zorgden er in het verleden voor dat ik altijd grip had op mijn eigen “coaching-traject”.

We zijn ruim veertig minuten onderweg. Ik voel me goed, ik heb gedeeld wat ik van plan was te delen en heb het idee dat dit een leuk traject wordt. Op dat moment besluit Roland dat het welletjes is geweest en geeft mij in onmiskenbare taal aan wat hij geconstateerd heeft. Na een haarscherpe analyse, vraagt hij of ik van plan ben ‘hier’ mee door te gaan. Want als dat het geval is, weet hij niet of hij mij wil ‘aannemen’ om te coachen.

Dit was de start van een traject waar ik niet gemakkelijk woorden voor kan vinden. ‘Confronterend’, ‘intensief’ en ‘verrijkend’ komen het eerst in mij op. In het afgelopen jaar ben mezelf meerdere malen tegen gekomen. Ik heb veel geleerd, en nog meer afgeleerd. Ik heb zaken losgelaten en weggestopte dingen weer omarmt. Daarnaast krijg ik steeds meer door wat ik in essentie nodig heb. Kortom, we hebben veel bereikt.

Maatwerk is bij Roland echt maatwerk. Hij levert dit door een gezonde mix van kennis, ervaring en gevoel. Ons eerste gesprek is hier een mooi voorbeeld van. Het spreekt voor zich dat ik hem aanraad bij iedereen die hulp nodig heeft, vastloopt of simpelweg wil blijven ontwikkelen.

Connect BV- Doorstroom

Alvaro vd Valk
directeur